duminică, 11 decembrie 2011

ACCIDENT DE MUNCA LA VIFORATA

TRAGEDIE! Un muncitor s-a prăbuşit în gol sub privirile îngrozite ale colegilor lui, la Viforâta
<!-- more -->
Omul lucra pe o schela petroliera, pe un deal din apropiere de Targoviste. Colegii lui au ramas inmarmuriti cand l-au vazut prabusindu-se in gol. In zadar au incercat sa-l salveze. Impactul a fost atat de puternic incat a murit pe loc. Politistii si inspectorii de munca au venit la fata locului si au declansat o ancheta sa stabileasca din ce cauza si-a pierdut viata barbatul.

N-a apucat sa ceara ajutor

"A cazut podul de tubaj jos si s-a desprins, el a ramas agatat in centura, am auzit zgomot tare rau. A apucat sa ceara ajutor? Nu, n-a apucat, s-au urcat colegii mei si i-au dat drumul jos. Cred ca a sarit un surub, nu pot sa-mi dau seama, sus…", a declarat pentru mariusbuga.ro unul dintre martorii la tragedie.
Bun meserias, clipa fatala

Barbatul era de fel din Comanesti, Bacau. Fusese detasat langa Targoviste in urma cu opt zile. Era de meserie podar si misiunea lui era sa centreze burlanele utilajului de pe schela de petrol. La o jumatate de ora dupa ce si-a schimbat colegul din tura de zi s-a intamplat nenorocirea "Ce facea dansul acolo? Centra un material rulant. A apucat sa faca lucrarea? Nu, doar o bucata, la a doua bucata a cedat ceva acolo si a picat. O clipa de neatentie, ce spuneti? Nu, nu, asta nu se poate", ne-a spus Mihai Foris, colegul victimei.

Ultima lucrare

"A inceput o operatiune de tubaj la sonda si dansul era sus pe podul de tubaj. A alunecat? A alunecat, s-a desprins ceva de acolo, nu pot sa va spun. Avea echipament de protectie? Da, era legat cu centura de siguranta. Cum si-a gasit moartea? O moarte stupida, am ramas toti socati, fractiune de secunda", e convins Ioan Popsor, un alt coleg. Nici sefii muncitorului nu-si explica deocamdata cum s-a petrecut tragedia. Muncitorul avea experienta, iar pana acum n-a suferit niciodata vreun accident la serviciu "Caruciorul podului de tubaj din inca nu stim din ce motive a cazut. In acest carucior se afla podarul care trebuia sa centreze burlanele. Din pacate, din socul care a fost, podarul a decedat", ne-a precizat Mircea Schiopu, directorul tehnic adjunct al societatii.

Ancheta mortii

Anchetatorii au strans probe si au audiat martorii pentru a deslusi cum a decedat podarul. Trupul barbatului a fost dus la Serviciul de medicina legala din Targoviste, unde legistii ii vor face autopsia si vor stabili cauza exacta a mortii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu