joi, 8 decembrie 2011

Copil bătut de tatăl său, fost poliţist

Un băieţel de 13 ani, din oraşul dâmboviţean  Răcari a ajuns la spital plin de vânătăi şi răni, după ce, spun el, tatăl său l-a snopit în bătaie. Atât mama cât şi tatăl, fost poliţist, spun că băiatul a intrat într-un anturaj rău şi că nu era prima dată când fura diferite obiecte pentru a le vinde, fugind apoi cu zilele.
Sătul de atâtea bătăi, minorul a sunat la asistenţii maternali, care când l-au văzut în ce stare este, l-au dus imediat la Secţia de Urgenţe a oraşului Titu pentru îngrijiri medicale.  “Mi-a dat cu pumnii în faţă. Aşa mă bate mereu. Şi pe mine şi pe fratele meu şi pe mama. Ne leagă, ne bate rău. Azi m-a legat cu sfoara de şifonier. Vreo oră m-a ţinut aşa”, a spus băiatul
 <!-- more -->
Prezintă multilpe traumatisme
“Copilul de 13 ani prezenta multilpe traumatisme ale feţei, contuzii şi escoriaţii pe partea dorsală a mâinii şi torace anterior. Deocamdată este stabil hemodinamic”, a declarat Silviu Colomei, medic la secţia UPU a Spitalului Titu.
Mama copilului spune că soţul său l-ar fi bătut pe minor pentru că i-ar fi furat cardul şi ar fi scos banii. Spune că fiul ei a devenit un derbedeu, dar nici ea nu are trai bun cu bărbatul ei. “L-a bătut pentru că s-a înhăiatat cu nişte ţingani şi i-a furat banii de pe card. L-au bătut şi ţiganii. E plecat de o săptămână de acasă. Mai venea şi mânca atunci când nu era el acasă. Cu toate astea este violent. Şi pe mine mă bate. Eu am născut prematur din cauza lui. L-am reclamat la poliţie, dar degeaba. I-au dat amendă şi atât”, a declarat mama băiatului, Mihaela Tudor.

Tatăl spune că nu are nicio vină
Fostul poliţist spune că nu el i-a provocat fiului său vânătăile pe faţă. “Nu l-am bătut eu. Tâlharii cu care mi-a furat banii de pe card”, spune acesta.
Asistentii sociali de la Primaria Racari au demarat o anchetă pentru a stabilii cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut incidentul. “Tatăl este acum anchetat. Dacă se va constata că băiatul este abuzat de tată, îl vom lua în regim de urgenţă. Nu este penturu prima dată când se întâmplă aşa ceva. Acum doi l-am internat pe băiat într-un centru special de protecţia familiei”, a declarat Iosif Tudor, şef serviciu Asitenţă Socială Primăria Răcari.
Oamenii legii au pornit la rândul lor o anchetă pentru a stabili cine l-a bătut pe minor. Inspectorii de la protecţia copilului spun că dacă se va dovedi că băiatul a  fost agresat de tatăl  său,  va fi internat de urgenţă într-un centru pentru minori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu