vineri, 27 ianuarie 2012

Dialog detinuti-elevi...

Reprezentanții Serviciului Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Mărgineni au desfășurat astăzi, 27 ianuarie, activității în comunitate, în cadrul celor două proiecte educaționale derulate - „Fii una cu proiectul tău de suflet - renunțând la droguri” și  ”Dincolo de aparențe”.
<!-- more -->

Proiectul „Fii una cu proiectul tău de suflet - renunțând la droguri” are ca parteneri sociali: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere  Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviște, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, Universitatea Valahia din Târgoviște și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.
Activitatea de astăzi a avut loc la “Liceul Teoretic Petru Cercel”, “Grupul Școlar de Transporturi Auto” și “Grupul Școlar Spiru Haret ”, unde o persoană privată de libertate, clasificată în regimul deschis de executare al pedepselor privative de libertate a realizat discuții interactiv-informative cu elevii liceeni pe tema consumului de droguri legale.
S-a urmărit asigurarea unui contact permanent al persoanelor private de libertate cu comunitatea şi informarea asupra misiunii Serviciilor de Educație și Asistență Psihosocială din penitenciar.
Tot astăzi, în cadrul proiectului „Dincolo de aparențe” încheiat în parteneriat cu Centrul de Reeducare Găeşti, Poliţia Municipiului Târgovişte, Universitatea Valahia și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, s-a desfășurat o activitate la Școala nr. 1 din municipiul Târgovişte cu participarea reprezentanţiilor celor două instituţii subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, specialişti ai Poliţiei Municipiului Târgovişte, cadre didactice și elevi.
Activitățile au ca obiectiv valorificarea potenţialului educativ al experienţelor de viaţă al persoanelor private de libertate, prin transmiterea unor mesaje antiinfracţionale și antidrog,  acțiuni ce corespund nevoilor mediului școlar în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de violenţă în rândul tinerilor și a consumului de drog legal și ilegal, factor implicat de cele mai multe ori în comiterea actelor infracționale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu