joi, 19 aprilie 2012

INVESTIŢIE INUTILĂ În satul Bumbuia, primăria Gura Foii a construit o bază sportivă de 700.000 de lei deşi în sat nu mai sunt tineri

În satul Bumbuia din judeţul Dâmboviţa  a fost construită o bază sportivă modernă cu teren de fotbal, tribune şi  nocturnă, a cărei valoare depăşeşte 700.000 de lei, numai că nu are cine să o folosească.
Mai toţi tinerii au plecat la muncă în străinătate iar localnicii spun că se puteau face multe alte investiţii de folos pentru sat, cu banii alocaţi pentru baza sportivă.


Construcţia bazei sportive a demarat în 2010, iar investiţia s-a realizat prin OG 7. Chiar dacă iarba nu a răsărit încă pe teren din cauza iernii prelungite, tinerii care au mai rămas prin preajmă nu sunt siguri că vor fi lăsaţi pe teren. În satul Bumbuia care aparţine de comuna Gura Foii, doar 20 de tineri mai pot juca fotbal, restul sunt plecaţi la muncă în Spania sau Italia.
“Nu avem echipă de fotbal aici. Nu mai are cine să se joace aici fotbal. Probabil că o să aducă echipa de la Gura Foii. Aici nu prea mai sunt tineri. Au plecat la muncă în străinătate. Investiţie mare şi fără folos. Ce foloseşte baza sportivă pe care a făcut-o domnul primar aici în sat? Erau alte  investiţii mult mai bune de făcut în sat: gaze, apă”, a declarat Emilian Gheorghe, unul dintre tinerii rămaşi în sat.


“Tinerii toţi sunt plecaţi mămico.  Toţi copii, care nu au avut cu ce să triască, sunt plecaţi. Mai sunt câţiva. Au plecat dupîă un trai mai bun. Cu ce să trăieşti aici?”, ne-a spus cu durere în suflet şi Anica Gheorghiţa.
Tinerii care au mai rămas în sat se vor putea bucura de terenul de fotbal abia peste câteva luni, când terenul va fi acoperit de iarbă. Până atunci însă, baza este închisă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu