joi, 28 iunie 2012

DECIZIE! Fotbalul dâmbovițean, cu sufletul la gură!

Aştept cu nerăbdare decizia domnului preşedinte, este extraordinar de târziu, intrăm într-o mare criză de timp”, ne-a transmis fostul internaţional, care şi-a amânat plecarea în Ucraina, unde s-a jucat aseară semifinala europeană dintre Portugalia şi Spania
❚ Noul preşedinte al CJ Dâmboviţa a susţinut ieri o conferinţă de presă, în care şi-a menţinut poziţia fermă, de neimplicare într-un proiect având ca obiectiv construirea unui stadion nou la Târgovişte ❚ Contabila clubului, Gabriela Grigore, a fost chemată la CJD, pentru a prezenta cheltuielile detaliate ale echipei şi valoarea bugetului pentru anul în curs

Aşteptată cu interes şi emoţii, ziua de ieri a început cu o conferinţă de presă a noului preşedinte al CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, în care a avut şi o intervenţie cu caracter sportiv, menţinându-şi poziţia fermă de neimplicare într-un proiect având ca obiectiv construirea unui stadion nou la Târgovişte.

„Am avut o discuţie cu domnul Gică Popescu despre stadion. Mi-a spus că Târgoviştea are nevoie de un stadion nou, de 9.000 de locuri şi că îmi poate prezenta un proiect în acest sens. Nu există resurse financiare pentru a demara construcţia unui stadion nou la Târgovişte, iar în bugetul întocmit de fosta administraţie a CJ Dâmboviţa, nu apare vreo prevedere prin care putem construi un metru pătrat de stadion. A fost doar o acţiune de campanie electorală. În hotărârea de Consiliu Judeţean se spune că se va construi un stadion din fonduri bugetare, interne, externe, publice, private, o aiureală”.

Nu sunt bani pentru a construi un stadion nou

Poziţia lui Adrian Ţuţuianu i-a descumpănit pe colaboratorii lui Gică Popescu, nemulţumiţi de condiţiile oferite de bătrâna arenă de lângă Turnul Chindiei.

„Eu nu mă pricep la asemenea lucruri, în schimb am înţeles de la specialişti că reconstrucţia stadionului vechi ar costa mai mult decât unul nou. Mai apare şi acea încurcătură cu domnul Zotic, care ar avea nişte pretenţii legate de investiţii mai vechi, plus că eu nu cred că acest stadion mai poate fi folosit un an sau doi. Nu se poate omologa pentru prima ligă şi s-ar putea să apară probleme şi la nivel mai mic. În perspectivă, trebuie construit un stadion la Târgovişte, acestea fiind directivele FRF şi UEFA şi refuz să cred că în tot judeţul Dâmboviţa nu se găsesc 5-6 milioane de euro”, a fost reacţia vicepreşedintelui Sorin Lungu, care a explicat şi pentru ce a refuzat propunerea federaţiei, de a intra într-un parteneriat financiar pentru refacerea gazonului.

„Cunoaşteţi că investiţia ar costa 300.000 de euro, iar jumătate din sumă era susţinută de federaţie. Nu are rost să investim 150.000 de euro în gazonul unui stadion ca cel de la Târgovişte”, a continuat Lungu, completat de fostul preşedinte Mihai Neguţ. „Cum organizez diferite acţiuni fotbalistice, am avut prilejul să văd multe stadioane, iar cel de la Târgovişte vă spun că este cel mai urât din ţară la nivel de municipiu. Datorită poziţiei centrale, se poate obţine un preţ bun dacă va fi parcelat, recuperând astfel o importantă sumă din banii necesari pentru a construi un stadion nou”.

Este cu adevărat foarte greu să te aventurezi într-un proiect de o asemenea anvergură, dacă nu sunt resurse financiare şi dacă datoriile preluate de la fosta conducere a CJD sunt imense.

Gică și-a anulat plecarea în Ucraina

Contabila clubului, Gabriela Grigore, a fost chemată ieri la CJD, pentru a prezenta cheltuielile detaliate ale echipei şi valoarea bugetului pentru anul în curs. A urmat o perioadă chinuitoare pentru oamenii lui Gică Popescu, dar şi pentru angajaţii clubului, toată suflarea fotbalistică aşteptând cu sufletul la gură răspunsul preşedintelui CJD, Adrian Ţuţuianu.

„A rămas ca astă seară (n.r. miercuri seară) să primesc un răspuns din partea domnului preşedinte Ţuţuianu, iar dacă el nu va veni, o să-l contactez mâine (n.r. joi) la prânz, pentru a-mi transmite ce a hotărât. Dacă nu se poate colabora, nu se poate şi gata, oricum este extraordinar de târziu, intrăm într-o mare criză de timp. Oricare ar fi răspunsul domnului preşedinte Ţuţuianu, el trebuie dat, deja suntem într-o întârziere periculoasă”, ne-a transmis Gică Popescu în jurul orei 20.00, anulându-şi plecarea în Ucraina, unde s-a jucat ieri prima semifinală a Campionatului European, dintre Portugalia şi Spania.

Contactat telefonic, Adrian Ţuţuianu a promis că ne va transmite un răspuns, imediat ce va lua o decizie, care a venit după închiderea ediţiei. Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu