joi, 23 august 2012

Apă pentru Moreni!


23 august va deveni o zi de rezonanță pentru municipiul Moreni, a mărturisit primarul Constantin Dinu, astăzi, după ce s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare în municipiul Moreni.
”Practic, a început numărătoarea inversă. În maximum 21 de luni, în Moreni nu vor mai exista probleme cu furnizarea apei potabile, iar lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Era păcat ca acest oraș să nu facă un pas important înainte”.
Radu Vasilescu – directorul Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița a ținut să precizeze că, după municipiul Târgoviște, la Moreni se vor investi cei mai mulți bani în infrastructura de apă și ape uzate. Este vorba de aproximativ 20 de milioane de euro.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu crede că, prin realizarea acestei investiții, căreia i se adaugă alte două proiecte pentru care s-au semnat deja ordinele de începere a lucrărilor, se va rezolva situația disperată a locuitorilor din oraș, care nu beneficiază de apă potabilă. ”Căratul apei cu bidoanele reprezintă doar o picătură într-un ocean. Vreau o lucrare serioasă. Sper să apară cât mai puține lucrări suplimentare și neprevăzute. Nu am auzit lucruri negative despre asocierea de firme care a câștigat licitația, ceea ce este bine”.
Din punct de vedere tehnic, investiția de la Moreni se prezintă astfel:
- Extindere rețea de distribuție a apei în Cartierul Schela Mare pe o distanță de 7.171 de metri, cu 450 de branșamente și 56 de hidranți
- Reabilitarea rețelei de canalizare pe o distanță de 6.558 de metri
- Reabilitarea conductei de canalizare sub presiune pe o distanță de 121 de metri
- Extindere rețea de canalizare pe o distanță de 16.533 de metri
- Extindere conducte canalizare sub presiune, 4.419 metri
- Extindere stații de pompare apă uzată, 7 bucăți

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu