vineri, 1 martie 2013

Un copil de 7 ani a fugit de lângă bunic și a fost lovit de o mașină,

NU VĂ LĂSAŢI COPII SĂ DEVINĂ VICTIME ALE ACCIDENTELOR RUTIERE


Un copil în vârstă de 7 ani a ajuns la spital, după ce a traversat strada în fugă, fără a se asigura, fiind implicat într-un accident rutier

C.A., în vârstă de 7 ani, în timp ce se deplasa pe D.J 702 G, împreună cu bunicul său, de 74 de ani, s-a angajat în fugă în traversarea străzii, fiind acroşată de un autoturism condus de I.R., de 27 de ani, din comuna Căteasca, judeţul Argeş.

Minora a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Prevenirea victimizării minorilor reprezintă o prioritate pentru poliţiştii dâmboviţeni, care fac părinţilor şi bunicilor următoarele recomandări:

să îşi ţină copiii de mână atunci când traversează strada, să-i îndrume să traverseze numai pe la marcajul pietonal sau, când acesta nu există, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat în prealabil.

să-i înveţe nu scurteze drumul către şcoală prin ocolirea „zebrelor”, să se asigure că locul de joacă ales de copii este izolat de traficul rutier.

când se deplasează cu autoturismul, să folosească centurile de siguranţă, iar pentru cei mici scaunele speciale.

Sfătuiţi copii să se uite atent în ambele părţi la traversarea străzii, să aştepte sosirea autobuzului sau a altor mijloace de transport numai pe trotuar sau pe refugiile special amenajate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu